FAQ

Hart Ritme Variabiliteit is niet hetzelfde als Hartslag per minuut. HRV is de tijd in milliseconden tussen de QRS cyclus van een ECG. En daar dan een gemiddelde waarde van als uitdrukkingsgetal.

Autonoom zenuwstelsel

In je lichaam vinden voortdurend onvrijwillige acties plaats. Acties die jezelf niet kan beïnvloeden, zoals vertering, ademhaling, hartslag etc. Er is een enorme fabriek in je lichaam aan de gang die wordt aangestuurd door je AZS. Je HRV bepaald of je in actie of herstel modus staat. Als deze in evenwicht is, heb je een gezonde levensstijl.

Hoe kan ik HRV verbeteren?

De beste actie heb je al ondernomen door deze website te lezen. HRV wordt beïnvloed door veel factoren. Hoe je beweegt, hoe en wat je eet en drinkt, hoe je slaapt en hoeveel stress je ervaart. Door sommige zaken te doen of te laten krijg je een betere levensstijl. Wij als coaches zijn opgeleid om je hierbij te helpen.

Hoe ziet een verbetertraject eruit?

Je levensstijl verbeteren is een uitdaging die je aangaat met jezelf. Door de data van Firstbeat krijg je middels rapportage inzicht wat er in je lichaam gebeurt. Je bespreekt deze rapportage online met je HRV coach op de afgesproken basis. Je kunt zelf bepalen hoe vaak je meet. De eerste analyse is slapen, de tweede stress & herstel en de derde effecten van beweging en conditie.